به گزارش میراثآریا بهنقل از ایلنا، حسن روحانی در برنامه «با دوربین» گفت: «برنامهریزیهای خوبی برای اشتغال انجام دادیم. در ۹۴ و ۹۵ هر سالی حدود ۶۴۰ هزار نفر، اشتغال خالص بود. اگر در هشت سال قبل هم سالی ۶۰۰هزار شغل درست میشد، امروز دیگر مشکلی به نام اشتغال نداشتیم. در اینجا لازم میدانم به ملت بزرگوار و عزیز عرض کنم که مسائل و مشکلات پیچیده جامعه با حرف و شعار حل نمیشود. ما اگر اشتغال برای جوانمان میخواهیم، اولین قدم آن است که سرمایهگذاریها افزوده شود و پولها از دلالی به سمت سرمایهگذاری و بنگاههای اقتصادی هدایت شود؛ همینطور که با کلام و سخن شغل درست نمیشود. برای اینکه سرمایه گذاری ایجاد شود، نیاز به امنیت است.»
روحانی با بیان اینکه مردم باید نسبت به فردای کشورشان و سال آینده کشورشان مطمئن باشند، گفت: «چرا در سالهای قبل ۹۲ سرمایهگذاریها متوقف و منفی شده بود به این دلیل که نمیدانستند ماه بعد و ۲ ماه بعد با چه مشکلات و ناامنیهایی احتمالا مواجه میشوند. لحن سخن برخی مسئولان کشور ما قبل از سال ۹۲ با دنیا، لحن تقابل بود. آنها هم با ما اینچنین صحبت میکردند.»
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری تاکید کرد: «از روز اول پیامم به دنیا این بود که با ملت و کشور ایران با زبان تکریم حرف بزنید و زمانی مذاکرات هستهای ما در مسیر درست قرار گرفت که دنیا این پیام را اخذ کرد و گرفت. بنابراین اگر شغل می خواهیم و اشتغال برای جوانان، باید زمینه برای سرمایهگذاری فراهم کنیم.»
او گفت: «امروز بعد از سه سال و نیم توانستیم اعتماد را به وجود آوردیم که در خرید هواپیما اقساط آن ۱۸ ساله است این یعنی اعتماد جهان به ایران و سرمایه گذار خارجی، در شهرستانها از طرف کارآفرینان دعوت کردیم اعلام کردند که سرمایه گذاری بزرگ میکنند که عملیاتی شده، بعضیها از کلمه افتتاح خوششان نمیآید فکر می کنند که ما یک شبه تصمیم به افتتاح گرفتیم. یک بنگاه تولیدی یک شبه به وجود نمیآید در شیراز ورزشگاهی بیست سال گذشته بود که ساخته نشده ۸۰ میلیارد خرج شده و ما ۶۸ میلیارد دیگر برای افتتاح دادیم که خود یک معضل بود. افتتاح به این معنی اعتماد مردم است. افتتاح به معنی سرمایهگذاری است. افتتاح به معنی این است که ما در مسیر رشد و توسعه قرارداریم.»
رئیسجمهوری خاطرنشان کرد: «در هر استانی که سفر کردم، از کارآفرینان داخلی و اهالی آن استان دعوت کردم و همه آنها اعلام سرمایهگذاریهای بزرگ کردند و برخی از آن قولهایی که داده شد، اجرایی و عملیاتی شد. برخی از کلمه افتتاح خوششان نمیآید. فکر میکنند که اگر دهها پروژه افتتاح میشود، دیروز تصمیم گرفتهایم درحالی که برای هر پروژه تلاشهای زیادی انجام شده است.»
روحانی با بیان اینکه کسانی که با اینترنت میانه خوبی ندارند باید بدانند در سال گذشته ۱۰۰ هزار شغل از طریق اینترنت ایجاد شده است، گفت: «برخی روستاییان ما از طریق شبکههای اجتماعی از خارج کشور برای روستای خود گردشگر میآوردند و برخی صنایع دستی خود را صادر میکنند. در این دولت ۲۷ هزار روستای ما به اینترنت مجهز شدهاند. خوشحالم که به مردم اعلام کنم هیچ روستای ۱۰ خانواری وجودی ندارد که برق نداشته باشد و هیچ روستای ۲۰ خانواری وجود ندارد که برق نداشته باشد. تا پایان این دولت حدود ۱۰ هزار روستای ما از نعمت گاز استفاده خواهند کرد. بنابراین شرط اشتغال فناوری و مدیریت است. شرط اشتغال بازار خرید و صادرات است.»
روحانی تصریح کرد: «شغل برای چه کسانی میخواهیم ایجاد کنیم مردان یا برای خانمها، شهری یا روستایی در پی اشتغال گسترده باید باشیم، صادرات غیرنفتی را افزایش دهیم در زمینه گردشگری و توریسم ما زمینههای خوبی فراهم کردیم سالانه اگر یک میلیون نفر بر گردشگری کشور بیفزایم قطعا این صنعت رونق میگیرد، در این دولت میزان جذب گردشگران ۱۲ درصد افزایش پیدا کرده است. چقدر اشتغال تولید میشود ما زیر بنا را آماده کردیم، هتلهای 4 و 5 ستاره، جادهها و راهآهن ساختیم، ۱۶۰ لوکومتیو، و هزاران واگن وارد چرخه حمل و نقل کردیم.»
رئیسجمهوری خاطرنشان کرد: «امروز ایرانیان داخل کشور و ایرانیان خارج کشور احساس عزت بیشتری میکنند و آنها که علیه ایران و ایرانیان سخن میگفتند و اسلامهراسی و ایرانهراسی به راه انداختند، زبانشان کند شده است. چون میدانند پرچمدار مبارزه با تروریسم ایران است و ایران بود که پرچم جهان عاری از خشونت را بر دوش گرفت.»
او ادامه داد: «امروز دنیا احترام بسیاری برای کشور ما قائل است. این همه هیاتهای خارجی که برخی برای نخستینبار و برخی بعد از ۱۴ الی ۱۵ سال به کشور ما سفر کردند، نشان از این دارد. البته آنچنان که رهبر معظم انقلاب فرمودند نگاه ما به دستهای هنرمند ایرانیان و جوانان عزیز و اتکای ما به خداوند و آسمان است اما در عین حال به جهان ثابت کردیم قدرت این را داریم که سرمایه خارجی را جذب کنیم و به همراه خارجیها داخل کشور تولید کنیم و خروجی را تا بیش از ۳۰ درصد به خارج از کشور صادر کنیم.»
انتهای پیام/